Relaxende wateractiviteiten in Europa

Ga er even tussenuit. Die ontspannen vakantie heb je echt verdiend. Scroll naar beneden voor onze aanbevelingen!

Iedereen heeft er wel behoefte aan. Lekker even ontsnappen aan de dagelijkse sleur op een camping van Vacansoleil. Knijp er even tussenuit en laat een bezoek aan het zwembad of een thermaal bad wonderen doen. En dan zing jij; en we gaan nog niet naar huis!

Thermen Saturnia

Picture perfect warmwaterbronnen in Toscane

Ga jij bij een spa ook soms even buiten zitten? Even relaxen en het groen opzoeken buiten de saunabaden? Dan zijn de Thermen van Saturnia een buitengewone buitenkans voor jouw vakantie! Combineer genieten van een spa en omringd zijn door groen in één beleving. De natuurlijke 37°C warmwaterbronnen in Toscane zijn door een (water)ringetje te halen. Plus, het zwavelwater heeft een positief effect op je huid en haar. Het water bevat namelijk magnesium, carbonaat en algen. Deze maken je huid zacht en je haar glanzend. De thermen liggen in de gemeente Manciano en zijn dagelijks gratis toegankelijk! Zwijmel en zwavel in het water tot je huid blinkt!

Camping in de buurt: Camping Le Marze ★★★

Gerês national park

Verenigde Staten-lookalike National Park in Portugal

Voor adembenemende natuurparken en Instagram-waardige uitzichten hoef je geen duur ticket naar de VS te boeken. Zo heeft Portugal méér in zijn mars dan alleen de beruchte sprankelende cultuur. In de regio Norte in Portugal ontdek je hun one and only natuurpark Gerês. Gespreid over de districten Braga, Viana do Catelo en Vila Real betovert de natuur je keer op keer. Het park heeft voor ieder wat wils. Een kijkwaardige waterval, een wandelrijp bos en zwemklare baden en rivieren. Aanschouw hoeveel pareltjes er in ons eigen Europa te vinden zijn. Portugal zit vól verrassingen!

Camping in de buurt: Camping Rio Alto ★★★★

KrKa watervallen

KrKa, gelauwerd door zijn watervallen

Watervallen, dan denk jij vast aan een tropisch paradijs ergens in Hawaii. Of aan de jungle in India. Zonde van de airmiles, want prachtig vallend water is óók te vinden in Kroatië! Sterker nog, National Park Krka biedt jou zeven spectaculaire watervallen met een totale hoogte van 242 meter. Als klap op de (water)pijl heeft het park verschillende leefomgevingen voor flora en fauna. Hierdoor huizen bijna 1000 soorten planten en bijzondere vis- en diersoorten zich in Krka. Alles is te voet, met de fiets of per boot te bewonderen. Waterliefhebbers kunnen een frisse duik nemen bij Stinice, Remetić – Pisak en stroomafwaarts van Roški Slap. De Amerikaanse National Parks kunnen hier een (uitzicht)puntje aan zuigen!

Camping in de buurt: Camping Solaris ★★★★

Szechenyi Baden

Baad midden in het stadspark van Boedapest!

Houd jij zowel van een dorstlessende spa op het terras in een stad als een spa om in te baden in een buitengebied? Dan lonken de Széchenyi-baden midden in Boedapest jou ongetwijfeld. In het stadpark Varösliget ligt één van de mooiste kuuroorden van de wereld. Buiten badder je in de drie buitenbaden met water van 26°C tot 38°C. Binnen poedel je in maar liefst vijftien verschillende baden. Naast de ontspanning, vervult het water ook curatieve- en therapeutische doeleinden. Lekker én gezond dus. Na afloop drink je een spatje of spaatje in de binnenstad van Boedapest. Twee watervliegen in één klap!

Camping in de buurt: Camping Éden ★★★★

Bagni san Filippo

Vulkaan Monte Amiata als gastheer

Dichtbij een vulkaan zijn, dat is áltijd spannend. Misschien komt er een uitbarsting? Alhoewel, een vulkaan kan ook voor ontspanning zorgen. Want nét buiten het dorpje San Filippo bij Toscane, liggen de baden van Bagni di San Filippo. Een échte eyecatcher, omdat ze onderaan de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata liggen. Deze baden (uit)barsten van de warmwaterbronnen, die gratis toegankelijk zijn. De baden kennen hun vak, want het zijn de oudste natuurlijke waterbronnen ter wereld die door de mens bezocht worden. De vulkaan is een goede gastheer, want hij verwarmt het water tot wel 48°C. Als bonus krijgt jouw gezondheid een sterke boost door de rijkdom aan zwavel-, calcium-, magnesium- en zwavelbicarbonaat in het water. De grond is er geen lava, dus laat het relaxen beginnen!

Camping in de buurt: Camping Parco delle Piscine ★★★★★

Het stadje Kotli

Idyllisch en waterrijk Kotli

Ben jij de Indiana Jones van toffe, verborgen vakantiebestemmingen? Dan is het dorpje Kotli de perfecte lead voor jou. Kotli is een klein dorpje middenin Istrië en heeft zijn charme te danken aan zijn rivier en watervallen. In het noordoosten van Istrië, stroomt de Rečina rivier. In de herfst smelt de sneeuw op de bergen, waaronder de Rečina rivier zich vult met water. Kotli is het mooiste plekje aan deze rivier, omdat hier zich watervallen vormen en de rivier vormen uit steen holt. Is het een gevonden schat of is dit toch één van de idyllische dorpjes uit ‘Lord of the Rings’?

Camping in de buurt: Camping park Kastanija ★★★