Actieve watersporten in Europa

Actief bezig zijn in de mooie natuur om je heen? Wie wil dat nou niet? Scroll naar beneden voor onze aanbevelingen!

Europa barst zowat van de bucketlistwaardige wateractiviteiten. Wat je leeftijd ook is of wat voor een daredevil je ook bent; iedereen pikt wel een wateractiviteit-cherry in de buurt van de camping. Kanoën, scubadiven, canyoning, zeilen, surfen; de keuze is reuze. Van welke activiteit(en) krijg jij nou écht twinkelogen?

Varen Florence

Vaar dwars door Florence!

Florence, het neusje van de zalm onder de Italiaanse steden. Jouw ogen twinkelen door het adembenemende straatbeeld. Wat dacht je van het uitzicht vanuit het water? Met een boot vaar jij dwars door Florence en zie je een kant van de stad die je niet voor mogelijk hield. Vanuit Firenze kom je langs veel historische plekken, dus houdt je waterdichte camera gereed. De Ponte Vecchio brug en kunstmuseum Galleria degli Uffizi zijn een paar tipjes van de watersluier. Wedden dat je dit nóg leuker vindt dan gondelvaren in Venetië?

Camping in de buurt: Camping Firenze In Town ★★★★

Kanoën in Slovenië

Kanoën in het Sloveense smaragdgroen

Kano’s zijn super. En dan bedoelen we niet die lekkere koekjes. Vanuit een kano omgeef jij je in een andere wereld. Al kabbelend of juist ruig golvend. De omgeving bepaalt het leeuwendeel van de beleving. De Soča rivier in Slovenië is er één uit duizenden. Vaar op smaragdgroen water en geniet van een uitzicht waar je u tegen zegt. Voor de startende riviertemmer zijn er genoeg mogelijkheden. De ervaren golvenglijder kan ook zijn lol op. Ervaar een kanotocht 2.0 en streep gelijk deze bijzondere outdoor activiteit van je bucketlist. Deze magische must do (roei)spaant iedereen toch?

Camping in de buurt: Camping Sobec ★★★★★

Benagil Sea Cave

Hup, hup! Sup in de Benagil grotten!

Ben jij een echte grottenjutter? Dan jut je je suf in de Benagil grotten in Portugal. En niet als een steenbok klauterend over de rotsen, maar op een SUP board! SUP staat voor ‘stand-up paddling’. Iedereen kan het en tóch is het een uitdaging om te blijven staan. Paddel naar de grotten en langs de idyllische kust van Benagil en Algarve. Hebben je armen genoeg paddel rondjes gemaakt? Dan kun je lekker uitrusten bij de grot zelf, waar je een neerplof-waardig zandstrandje vindt. Weet je zeker dat de film ‘Pirates of the Carribean’ hier niet is opgenomen?

Camping in de buurt: Camping Turiscampo ★★★★

Canyoning Frankrijk

Canyoning door een Corsicaans Neverland!

Canyoning is altijd leuk. De adrenaline giert door je lijf en je klampt je als een kitten vast aan de rotswanden. Als topje van de ijsberg wil het oog natuurlijk ook wat. En die krijgt wat. In het heldere water in het Massif de Bavella kom je ogen tekort. Het is één van de mooiste en meest opmerkelijke canyoning locaties van het eiland Corsica. Wurm je door een gigantische kloof en zwem in natuurlijke zwembaden en glijd door de natuur organisch gebeitelde glijbanen. Als bonus kun je genieten van een prachtig landschap aan de voet van de roze granietpieken. Ben je eigenlijk in Frankrijk of in Neverland?

Camping in de buurt: Camping Sole di Sari ★★★★

Ride a bike Napels

Waterfiets langs Napels’ kust en vulkaan!

Op die fiets! Niet door de bergen, niet over het zandpad, niet over groene heuvels, wél door het water! Trap regelrecht door de Golf van Napels op jouw blitse waterfiets. Je hoeft niet te bellen, niet je hand uit te steken en niets op je snelbinder te binden. Én je kunt óók geen lekker band krijgen. Neem twee uur lang alleen de lusten en niet de lasten van het fietsen en bewonder de adembenemende vulkaan Vesuvius en het eiland Capri. Je hoeft alleen maar je zwembroek of bikini mee te nemen. Je kunt namelijk op verschillende plekken op de route een verfrissende duik nemen. Op naar ‘Ride a bike Naples’ en laat je spinning skills zien!

Camping in de buurt: Camping Baia Domizia ★★★★

Scubaduiken Kroatië

Duik naar gezonken schepen in Istrië.

Diep in de zee, diep in de zee, wil je graag duiken en visjes kijken duik dan snel mee! Bij duikcentrum Rovinj Sub in Kroatië blijft het niet bij enkel diep in de Adriatische zee duiken. Je gaat scubaduiken in de buurt van twee gezonken schepen; de Baron Gautsch en de Hans Schmidt. En met heel speciaal gezelschap. Als een soort krakers bewonen en bewaken talloze flora en fauna de schepen. Zij kunnen dit ongestoord blijven doen, omdat de schepen een beschermd nationaal cultureel erfgoed vormen. Zó uniek, daar hebben de meeste duiklocaties niet van terug!

Camping in de buurt: Camping Amarin ★★★