Ronde van Vlaanderen

België - Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen. Vlaanderens Mooiste. De Hoogmis. De koers die bij de renners dagenlang nazindert in het zitvlak. Waar lieflijke landwegen overgaan in meedogenloze kasseistroken en kapotzware hellingen. Waar vredige Vlaamse velden transformeren in slagvelden voor wielen. Ja, van alle wielerwedstrijden kan er maar één de meest legendarische zijn. De Ronde van Vlaanderen dus! Zondag 3 april klinkt in Oudenaarde (dames) en Antwerpen (heren) het startschot van deze fietsthriller. Dé voorjaarsklassieker begint. Een weergaloos volksfeest barst los. Zorg dat je langs de kant van de weg staat. Wij loodsen je langs het parcours.

Vlaanderen

Jumbo-Visma op zegekoers

Wie treedt dit jaar in de wielsporen van Kasper Asgreen en Anemiek van Vleuten? De winnaars van 2021 kunnen hun borst nat maken. Team Jumbo-Visma verkeert in bloedvorm, en de Ronde van Vlaanderen is de volgende prooi. Stijgt Wout van Aert weer boven iedereen uit? Verrast Tiesj Benoot in zijn ‘thuiswedstrijd’? En wat is het strijdplan van Marianne Vos? Wij zeggen: alle remmen los!

Het Vlaamse landschap door de ogen van Tiesj Benoot

Wie anders dan Tiesj Benoot kan je vertellen hoe mooi het Vlaamse landschap is. Geboren en getogen in Gent, kent hij elk weggetje, elke huppel, elk dorp.

Antwerpen

Zondagochtend, Linkeroever, havengebied Schelde. Terwijl het zonnetje in het water schijnt, staan de gezichten van de renners strakgespannen. Dit is de startplaats van de Ronde. ‘Heeren vertrekt!’ klinkt het traditiegetrouw en weg zijn ze, eeuwige roem tegemoet (of een platte band). Jij juicht ze vooruit en begint dan aan je eigen ronde - die door het goddelijke centrum van Antwerpen. Steek het water over via brug of tunnel. Tank wat toeristische tips bij Het Steen. Struin door het romantische centrum. Shop je tassen vol op De Meir. Word stil in de Begijnhof. Word nog stiller in het Rubenshuis. En schiet nog even een selfie in het geheime Vlaeykensgang-steegje. Zo, nu heb je die trappist op de Grote Markt echt verdiend!

Doen in Antwerpen

  • Het Steen – Een middeleeuwse burcht uit de betere ridderfilm, ram in de stad. Hier vind je nu het visitor centre en The Antwerp Story (gloednieuwe attractie).

  • Ruien – Onder de straatstenen van het historische centrum liggen eeuwenoude grachten en riolen. Daal af met een gids voor een mysterieuze trip door dit donkere doolhof.

  • Linkeroever – Antwerpen op z’n hipst. Laaf je aan de skyline van de haven, zwemplaatsen, urban sports en terrassen met gekke drankjes. Vakantiekriebels aan het water!

Oudenaarde

3 april 2022. Dit kleine Vlaamse dorp is even de hoofdstad van de wereld. Een dikke witte streep staat op weg gekalkt - de finishlijn van de Ronde. Maar eerst moeten de coureurs die koppige Koppenberg in Melden (stijgingspercentage 22%) nog een … eh … kopje kleiner maken. Waar ga jij kijken?

Kluisbergen

Vaste prik tijdens de Ronde. Dankzij twee loodzware beklimmingen. Eerst de Oude Kwaremont, dan de Paterberg. Inderdaad, de beruchte kasseienkrakers. De renners bikkelen, jij geniet van het spektakel. En van de eerste bloesems in het zacht golvende Vlaamse Ardennenlandschap. Lentekriebels, lentekriebels!

Uitblazen na de Koers

Bijkomen van de spanning? Je zit zo aan de Belgische kust. Waai lekker uit op het strand. Ga een dagje naar Brugge. Zet je aan een dampende pan mosselen in Veurne. Fiets zelf een stukje - met zo’n grappige family bike over de boulevard. En blijf nog even. Op onze familiecampings geniet je met volle teugen van het Belgische buitenleven. Strand, zwembadpret, kinderpret, natuur en bourgondisch genot, er is van alles meer dan genoeg.

Nu je toch in de buurt bent …

Brugge!

Ja, bij Vacansoleil weten we waar het gezellig is. Ons Belgische kantoor vind je in Brugge. Dat is echt geen toeval; de betoverende binnenstad - UNESCO Werelderfgoed - ademt historie van de eerste tot de laatste steen. Het Belfort. Het Prinselijk Begijnhof. De prachtige huizen aan de reien (grachten). De romantische bruggen. Talrijke musea. Stadsbrouwerij De Halve Maan waar je een Brugse Zotte kunt proberen. Nu je toch in de buurt bent … kom langs!