Amstel Gold Race

Nederland - Limburg

Een wielerwedstrijd is een ode aan de natuur. Een reclamefilm voor het landschap. Kijk naar de Amstel Gold Race, en kijk naar Zuid-Limburg. Hoe het peloton als een gekleurde slinger door de bronsgroene heuvels trekt. Naar de hellingbossen, kruiskappelletjes en bloeiende fruitgaarden. Naar de golvende velden en de kerktorentjes in de verte. Kijk … en je blijft kijken!

Limburg

De Amstel Gold Race is een Nederlandse voorjaarsklassieker die deel uitmaakt van de UCI World Tour. De race wordt gereden in het romantische Limburgse heuvelgebied.

Kans op nieuwe dubbelslag voor Jumbo-Visma!

Team Jumbo-Visma en de Limburgse heuvels; ze zijn voor elkaar gemaakt. In 2021 leverde de Amstel Gold Race dubbel goud op. Bij de dames was Marianne Vos het snelst. Bij de heren klopte Wout van Aert alles en iedereen in een spannende fotofinishspurt. Wat maken we dit jaar mee? Wie vlammen er het eerst over de finish in Vilt? Kom op 10 april naar Limburg en beleef deze prachtige voorjaarsklassieker. Maar hey, laten we beginnen met een verkenningsrit. Scrol omlaag en klim daarna omhoog, de Limburgse heuvels in!

Ho, stop!

Voor we vertrekken, gaan we eerst nog even bij Tom Dumoulin op de thee. Onze Limburgse superheld vertelt je graag waarom zijn provincie ook jouw hartje sneller laat kloppen. En waarom de Amstel Gold Race voor hem de ultieme thuiswedstrijd is!

Zuid-Limburg

Zuid-Limburg wikkelt je in een lappendeken vol 'Franse' heuvels, 'Duitse' vakwerkhuizen en 'Toscaanse' velden. Een stukje buitenland in Nederland. Het gaat hier bergop-bergaf en net als voor de wielrenners is het klimmen en puffen beglazen. Dat geeft niks; die verbluffende vergezichten maken alles goed. Je ziet holle wegen, hellingbossen, met veldbloemen versierde wegkruisen, plateaus, mergelgrotten en overal de golvend groene heuvels.. Deze ogenprikkelende mix van landschapselementen tref je nergens anders in Nederland. Genieten hoor. Maar we moeten snel door, naar de start in Maastricht!

Maastricht

Historische stadswallen, hippe wijken, uitbundige pleinen en een bourgondisch aanbod waarvoor de grootste bon vivant een buiging maakt. Maastricht heeft vele gezichten, en ze staan allemaal in een vrolijke stand. Aan de gonzende Maasboulevard, in de stadsparken, de oude binnenstad; de startplaats van de Amstel Gold Race bruist van de levensvreugde. Neem de tijd om te genieten!

Doen in Maastricht

  • Vrijthofhet plein waar zelfs André Rieu de tweede viool speelt. Dé ster is het plein zelf -het mooiste van Nederland- volledig omsingeld door romantische terrassen, panden en kerken. Alles vloeit hier samen: muziekconcerten, evenementen, de mensen, het leven!

  • Sphinxkwartier ooit een rokende fabriekswijk, nu een upcoming stadswijk met trendy winkels, bioscopen, restaurants en een stoere binnenhaven.

  • Sint-Pietersbergeen oud fort, een steengroeve, grottencomplexen en een vijfsterrenuitzicht op stad en land. Avontuurlijke ontdekplek aan de rand van Maastricht.

Tussen heuvels en dalen

Is de Amstel Gold Race afgelopen? Dan ben jij aan de beurt. Laat je kettingkast kraken en zet je kuiten in de Cauberg of de Keutenberg, en baan je een weg door de deinende heuvels en wuivende korenvelden. Het landschap jaagt je energiepijl automatisch omhoog. Nog even doorbijten - elk uitzichtpunt voelt als een overwinning! Maar makkelijker kan ook – op een pruttelende e-bike of al wandelend. Geniet op muisstille landwegen, passeer stokoude abdijen en monumentale vierkanthoeves. En houd halt bij zo’n gezellig terras. Koffie en Limburgse vlaai staan voor je klaar!

Bloesemtijd

De wielrenners boffen, en jij ook. In deze periode vindt er in Limburg een natuuruitbarsting plaats. Het is april, het is lente. Hoogstambomen showen hun bloesems en de vele fruitgaarden veranderen het land in een lichtroze zee. Met alle bomen in volle bloei is dit misschien wel de mooiste tijd van het jaar!

Ontdek het noorden

Limburg is een veelzijdig gebied. Heuvels en hellingbossen in het zuiden, beekdalen, stuifheuvels en heidegebieden in het noorden. Bekijk de campings en vind jouw ideale uitvalsbasis.