Sabato – zaterdag

Eropuit met de kinderen

“Vandaag zijn de bambini de baas!”

Wat kiezen de kinderen? De dierentuin, een pretpark of een dagje avontuur?

Cavallino Matto

Gillen in de achtbaan

Het groenste attractiepark van Italië. Dit familiepark ligt in een reusachtig pijnbomenbos. Er zijn tientallen toffe attracties voor groot en klein, met aparte thema’s voor jonge kinderen, families én thrillseekers. Terwijl de jongste bezoekers bootje varen in een sprookjesbos, staan de grootste waaghalzen in de achtbaan. Je leest het goed: in de Freestyle stá je. Met 100 km per uur!

Locatie: Marina di Castagneto, bij Livorno.

Parco di Pinocchio

Spelen in een sprookjespark

Inderdaad, het Pinokkiopark. Geheel gewijd aan het sprookje van de houten jokkebrok. De attracties liegen er niet om: ouderwetse draaimolens, een doolhof, een gaaf klauterbos. Dit is geen pretpark, eerder een wandelpark met een soort speeltuin/kermis-combinatie. Mét een artistieke twist ... overal staan fraaie beelden uit het Pinokkio-verhaal.

Locatie: Collodi, vlak bij Lucca

Parco Avventura Il Gigante

Tarzan na-apen

Heb je kleine apen in de familie? Dit klimbos is een aanrader. 16 verschillende klimroutes loodsen je kroost van boomtop naar boomtop. Helm op? Veiligheidsgordel vast? Volg de aanwijzingen van je instructeur en … go! Via touwen, wiebelbruggen, kabelbanen. De begeleiding is super professioneel. De locatie? Midden in het bos, dus lekker in de schaduw. De makkelijkste klimroutes zijn al geschikt voor kinderen van 3 jaar.

Locatie: Vaglia, ten noorden van Florence

Archeologisch park

Experimenteren in het lab

Een park vol opgravingen uit de Etruskische periode. Na een tour door het park gaan je kids zelf op onderzoek in het Children’s Lab. Daar staan leuke workshops op het programma. Slimme wijsneuzen ontcijferen het geheimzinnige Etruskische schrift. Creatieve kids gaan aan de slag met keramiek. En stoere krijgers kiezen voor boogschieten of speerwerpen.

Locatie: Baratti, vlak bij camping Park Albatros.

Giardino Zoologico di Pistoia

Hart voor dieren & natuur

Een prachtige dierentuin met meer dan 400 dieren, waaronder olifanten, leeuwen, giraffen, beren, slangen en alligators. De dierentuin is aangelegd als bos, waardoor het lijkt alsof de dieren in hun natuurlijke omgeving verblijven. De dierentuin bestaat al 45 jaar!

Locatie: Pistoia