Lunedi – maandag

Toeren door het mooiste
landschap ter wereld

“Je draait je raampje open, voelt de wind door je haren en je zucht: wat is het hier móói”

Dé kennismaking met Toscane? Een autotochtje door het binnenland. Alsof je in een schilderij rijdt. Golvende heuvels in tientallen tinten groen, geel en goud. Met cipressen, olijfbomen en eenzame kerkjes door de velden heen gestipt. Dromerige kronkelwegen sturen je langs agriturismo’s, zeeën zonnebloemen en wijnboerderijen.

3 adembenemende autoroutes in Toscane

Chianti Classico wijnroute

Een betoverende route, dwars door de blozende wijnvelden van de Chianti Classico. Wijnstadjes als Radda in Chianti en Monteriggioni dwingen je tot aangename pauzes op schilderachtige pleintjes. De terrasjes kijken je aan!

Werelderfgoed Val d’Orcia

Rij van het het hooggelegen wijnstadje Montepulciano richting kaasdorpje Pienza. Houd je handen aan het stuur, want de weg door de Orcia vallei slingert er oplos. Bochten, bochten, bochten. Met telkens een ander uitzicht. Dít is het Toscane dat je van de foto’s kent. Jouw fotomoment tijdens deze rit: Cappella della Madonna di Vitaleta, een prachtig kapelletje dat eenzaam in het landschap prijkt. Naast de ingang houden twee trotse pijnbomen de wacht.

Van Volterra naar San Gimignano

De prachtige weg tussen deze twee stadjes laat je snoepen van het iconische landschap. Een uurtje rijden, maar je doet er gegarandeerd langer over. Met dank aan de vele panoramapunten. Je móét af en toe stoppen om van het uitzicht te genieten. Houd je fotocamera in de aanslag!