Martedì – Dinsdag

Flaneren door Florence

“Zak onderuit met een glaasje vino op het Santo Spirito plein. Doen de locals ook!”

Kunststad. Renaissancestad. Prachtstad. In de stad van Michelangelo, Da Vinci en familie De Medici liggen de museumstukken op straat. Zoveel paleizen, musea, monumenten … maar deze 5 sights willen jullie zéker zien!

REISTIP: Autorijden in Florence? Dat is moeilijker dan mission impossible. Te druk. Ga dus lekker met de trein. Dat is relaxed, betaalbaar en je bent meteen in het hart van de stad.

Hét kunstmuseum van Florence

Galleria degli Uffizi

Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci. De namen van deze kunstmaestro’s horen bij Florence. In dit topmuseum bewonder je meesterwerken zoals De Geboorte van Venus, De Annunciatie en De Heilige Familie. Koop vooraf online een skip-the-line-ticket, anders sta je uren in de wachtrij.

Goudkoorts

Ponte Vecchio

Hij steelt de show op alle foto’s in alle reisgidsen: de overdekte brug over rivier de Arno. Volgepakt met kleine winkeltjes. In de etalages? Daar blinken juwelen, juwelen en juwelen. In alle prijsklassen. Van peperdure huwelijksringen tot oorbellen voor een habbekrats. Ook ’s avonds is de brug onbetaalbaar mooi. Dan baadt de Ponte Vecchio in de gulle gloed van de ondergaande zon. Romantisch!

Leuk voor de kids

Lachen om verkeersborden

Je ziet ze overal in de stad, die vreemde verkeersborden van Clet Abraham. Deze excentrieke schilder haalt met elk stop- en gebodsbord een kunstig grapje uit. Grote pret! Kinderen maken er een sport van: wie spot het volgende bord? Neem voor nog meer ‘knipooghumor’ een kijkje in het atelier van deze verkeersagent van de ziel. Adres: Via dell’Olmo 8.

Espresso drinken tussen locals

Piazza Santo Spirito

Een oergezellig pleintje in de wijk Santo Spirito. Geen hordes toeristen, maar Florentijnse opaatjes die op bankjes het nieuws van de dag bespreken. Onder de schaduw van de platanen tref je openluchtrestaurantjes en barretjes waar je staand je espresso naar binnen giet. Neem ook een kijkje in de kerk Santo Spirito. De okerkleurige voorgevel oogt heel gewoontjes, maar de beroemde architect Bernini vond dit de mooiste kerk ter wereld.

Stiltegebiedje

Boboli tuinen

Ontsnapmomentje? In de Boboli tuinen laat je de stadsdrukte achter je. Deze groene oase tref je achter Palazzo Pitti. Al kuierend passeer je standbeelden, fonteinen, waterpartijen, een amfitheater en een koffiehuis. Wandel door naar de hogere terrassen. En geniet van het fenomenale uitzicht over Florence.

Nog meer highlights
De Duomo, kerk der kerken en trots van Florence
Piazza della Signoria, het historische middelpunt
Palazzo Vecchio, paleis en museum
Piazza della Repubblica, plein met terrassen en straatartiesten
Palazzo Pitti, paleis met 200 meter lange voorgevel