Welkom in
Bella Toscane

✔ Landschap om in te lijsten

✔ Historische steden & charmante dorpjes

✔ Kindvriendelijke stranden

✔ Rustig levensritme

✔ Héérlijk eten en drinken

Met je auto door de gouden heuvels tuffen. Je ogen uitkijken in historisch Florence. Verrukkelijke pasta’s uit de keuken van La Mama proeven. Toscane prikkelt al je zintuigen. Laat je inspireren en plan je volgende vakantie!

Wat is de beste reistijd?

In het voorjaar zijn de temperaturen zacht en schijnt de zon volop. Af en toe valt er een bescheiden buitje waardoor het landschap prachtig groen en vruchtbaar is. De warme zomer kleurt de velden langzaam geel. Het zonlicht geeft alles een gouden gloed. Toscane lijkt dan wel een schilderij: glooiende velden, hooirollen, statige cipressen, olijfbomen, zonnebloemen. Ook in het najaar is het prima toeven in Toscane. Je geniet van lekker weer en In steden als Florence en Pisa is lekker rustig.

5x Toscaans tafelen

Lekker eten en drinken? In Toscane val je met je neus in de boter (én in de olijfolie). Buiten de deur eten is een feestje. Schuif aan in een agritursimo, een osteria of een trattoria. 5 specialiteiten die je smaakpapillen laten zweven!

Pasta Pici

Unieke pastagerecht uit Siena: extra dikke, met de hand gerolde spaghettislierten in een romige vleessaus. Je buikje is gevuld.

Bistecca alla Fiorentina

Gigantisch groot en geweldig lekker. De biefstuk der biefstukken is een flink stuk vlees uit het achterwerk van de Chianina koe. Onmogelijk om in je eentje te verorberen ... gelukkig serveert men deze licht gegrilde homp in kleine plakjes. Beetje olijfolie, peper, zout en met z’n allen smullen maar!

Pappa al pomodoro

Een klassieker: volle tomatensoep met oud brood, basilicum en een flinke scheut olijfolie.

Pecorino

Perfecte afsluiter van de maaltijd: schapenkaas op Toscaanse wijze. Licht pittig van smaak. Wordt geserveerd met een stukje zoete peer.

Panforte

Hemelse koekjes uit Siena. Ingrediënten: amandelen, gekonfijte vruchtjes, een zweempje poedersuiker én een geheim kruidenmengsel uit een eeuwenoud familierecept. Koffietje erbij … mmmm.

Veni vidi vino

De beste Italiaanse wijnen komen uit Toscane. Het Chianti wijngebied is het bekendst. Hier tref je duizenden hectaren vruchtbare grond beplant met wijngaarden die de uitstekende Chianti Classico DOCG (de hoogste classificatie voor Chianti) produceren.