Noord = historie + natuur + strand

Ontdek het historische noorden van de Languedoc-Roussillon. En laat je inpalmen door natuurpracht, bruisende steden, topstranden én … eeuwenoude wonderen.

Camargue

Jeepsafari in Frankrijk

Op safari ín Frankrijk? Ja hoor, dat kan. Oké, je spot hier geen leeuwen en giraffen. Maar wat dacht je van ronddravende wilde paarden en flamingo’s die badderen in moerassen? Je maakt het mee in de Camargue, een groot natuurgebied met uitgestrekt moerasland. De jeeps staan al klaar voor je avontuur. Oh ja, er grazen ook kuddes zwarte stieren. Maar die beestjes zijn heel relaxed, hoor.


Tip: Wil je tóch leeuwen, giraffen, neushoorns en zebra’s zien? In Sigean is een groot safaripark.

Nîmes

Bewonder Romeinse overblijfselen

Beeldige fonteinen. Tempels van toen. Een gladiatorenarena. Gaat dit over Rome? Nee, over Nîmes! Tour een dag naar deze stad vol Romeinse overblijfselen. Begint na al dat sightseeën je maag te knorren? In de markthallen van Nîmes kies je uit allerlei grote en kleine hapjes. Bon appétit.

Montpellier

Architectonische hoogstandjes

Dé stad van Languedoc-Roussillon voor een citytrip. Vergaap je aan de hypermoderne gebouwen, musea en het oude centrum met ontelbaar veel smalle straatjes. Wat je hier nog meer doet? Shoppen! En ontspannen – terwijl de kids spelen – in het park Esplanade de Charles de Gaulle mét speeltuin.

Pont du Gard

Zien bij zonsondergang!

Een ideetje voor onderweg naar Nîmes of de terugweg naar je camping: een stop bij de 49 meter hoge Pont du Gard. Een indrukwekkend Romeins viaduct, waarvan je absoluut een kiekje wilt voor in je vakantiefotoalbum. Zoek op een afstand een rustige plek op en geniet van het schouwspel als de zon ondergaat.

La plage

Kleurtje pakken en zandkastelen bouwen

Zoveel plekken aan de kust om uit te kiezen … dít zijn de mooiste stranden aan dit deel van de Languedoc.


  • Lang en breed: Espiguette
  • Wit zand: La Grande-Motte
  • Uitwaaien: La Corniche