Midden = fun + actie + wijn + strand

Ook in het hart van de Languedoc-Roussillon is het leven très bon. Badplaatsen als Cap d’Agde en Valras-Plage zitten de strandliefhebber als gegoten. Neem behalve strandslippers ook fijne doorstappers mee; lees verder waarom!

Carcassonne

Ridderlijk Carcassonne

Alsof je in een sprookjesfilm rondloopt. Dit kasteel met vestingmuur is nog helemaal compleet, en het is gi-gan-tisch! Door de toegangspoorten wandel je naar binnen. Daar zie je ineens een volledige middeleeuwse stad. Op naar het kasteel! Want vanaf dat punt heb je magische uitzicht.

Tip voor je reis met kleine kids: neem een draagzak mee. Je kinderwagen kan niet mee het kasteel in.

Aqualand Cap d’Agde

Voor úren waterpret!

In waterpretpark Aqualand Cap d’Agde worden de kids héél blij. Ze springen hier in tal van zwembaden en sjezen gierend van tientallen waterglijbanen.

Canal du Midi

Spring op de fiets

Het 250 kilometer lange Canal du Midi loopt helemaal van de Middellandse Zee naar Toulouse. Peddel een dagje over het fietspad langs dit kanaal. Bijvoorbeeld van Carcassonne naar Homps (40 km) óf van Cap d’Agde naar Béziers (40 km). Laat je onderweg verrassen door de aquaducten, boom- en wijngaarden, de 9 sluizen van Fonserannes (middeleeuws vakmanschap!) en knusse stadjes.

Béziers

Slenter langs kleurrijke huizen

Een oud stadje met kleurrijke huizen, levendige pleinen en een statig kasteel. Even ontspannen in het groen? Flaneer door het park Plateau des Poètes. Neerploffen op een terras is ook een goed idee. Béziers is een bekende wijnstad. Laat een fles ontkurken en hef het glas. Santé!

Tip:

Bootje varen over het aquaduct bij Béziers. Je vaart óp een kanaal en bóven een rivier.

La plage

Stranden in overvloed

Spelen in het zand, spetteren in de branding, loungen met een hapje en drankje. Waar gaan jullie relaxen? 3 tips:


  • Superbreed: Narbonne-Plage
  • Met boulevard: Valras-Plage
  • Doggy-proof: Portiragnes-Plage (Oeust)