Baai baai Istrië

Kristalheldere baaien

Natuurwonderen

Cultuur & Sightseeën

Mediterrane keuken

Topcampings

Geweldig voor kinderen

En ... dichterbij dan je denkt!

De zee is blauwer dan het blauwste blauw, het landschap oogt Toscaans en in de dorpjes tikt de tijd wat trager. Rara waar ben je? In Istrië: het zonovergoten schiereiland in het noorden van Kroatië.

SMULTIP:


Cevapcici

Om je vingers bij af te likken … Cevapcici. Deze Istrische worstjes, stevig op smaak gebracht met een flinke pot Balkankruiden, zijn het lekkerst met een pitabroodje, knapperige groentjes en wat knoflooksaus.

Waarom Istrië?

Dichterbij dan je denkt

Istrië, is dat niet héél ver weg? Nee hoor, pakweg 1200 kilometer. Je zit sneller op een terras in Poreč dan in een tapastentje aan de Spaanse Costa Brava.


Er valt zoveel te ontdekken

Cultuurparels zoals Pula, Poreč en Rovinj. Natuurpracht op de Brijuni eilanden en bij de Plitvice meren. Culinairs lekkers zoals Cevapcici, lokale wijnen en vlees en vis op Istrische wijze. En de werkelijk fan-tas-tische familiecampings direct aan zee.


Schitterende stranden

De meeste stranden zijn knusse kiezelstrandjes (aan idyllische baaitjes) al vind je links en rechts ook kleinschalige zandstranden. Neem een snorkel en zwemvliezen mee. In het glasheldere water spot je de mooiste vissen.

Istrië = Sightseeën

Pure verwennerij voor cultuurliefhebbers. Prachtstad Pula met het Romeinse theater en de Tempel van Augustus, de Euphrasius basiliek in Poreč, het kasteel van Pazin en de middeleeuwse slenterstraatjes van Rovinj. Komt dat zien!


Heerlijk eten & drinken

Ontdek alle geheimen uit de mediterrane keuken van Istrië: cevapcici, varken aan het spit, schaaldieren, gegrild vlees, schapenkaas, gevulde pepers, pasta's, baklava, tongstrelende wijnen en meer. De olijfolie vloeit rijkelijk. De prijzen zijn lekker laag.


Natuurwonderen

Trek je het binnenland in? Dan beland je in de zevende hemel. Brijuni Nationaal park, Ucka natuurpark, Medvedniva natuurpark, de Grot van Baredine, de meren en de watervallen van Plitvice ... wauw!

Inpakken

  • Waterschoenen
  • Snorkelspullen
  • Zonnebril
  • Fotocamera
  • Zonnebrand

Istrië in getallen

Oppervlakte 2820 km (iets groter dan Luxemburg)

445 kilometer kustlijn

33 beschermde natuurparken

2400 zonuren per jaar

Betalen doe je met de Kuna (1 Kuna = € 0,13)