Ponedjeljak – maandag

In kristalhelder water zwemmen

De ultieme kick-off van jouw vakantie in Istrië? Een duik in het kristalheldere water van de Adriatische Zee. In zo'n zuiver water zwom je nog nooit!

Onderwatersafari

Onder water is de wereld nóg mooier. Trek zwemvliezen aan, zet een snorkel op en ga kopje onder: vissen spotten, schelpen zoeken, de zeebodem afspeuren. Je raakt niet uitgekeken ... je wil hier uren in de diepte turen. Ben je een ervaren duiker? Rep je naar de duikschool voor een onvergetelijk avontuur: oude scheepswrakken ontdekken. Je instructeur weet waar ze liggen!

Meenemen naar het strand:

  • Snorkel, duikbril en zwemvliezen
  • Waterschoenen
  • Zonnebrand
  • Zonnebril
  • Camera of telefoon om jaloersmakende plaatjes te schieten

Knappe kiezelstranden

In Istrië vind je veel kiezel-, grind- en rotsstranden. Voordeel: het water is brandschoon en glashelder. De zon tovert er de prachtigste kleuren doorheen. Waterschoentjes zijn wel handig. Heb je liever zacht zand onder je voeten? Er zijn ook enkele zandstranden (zoals bij Medulin) en plateaus met opgespoten zand. Bijna alle campings liggen direct aan zee. Weten welke (zand)stranden echte aanraders zijn? Kijk snel verder in dit magazine!

Relaxen of watersporten?

Zwem jezelf zen óf kies voor lekker actief. Alles draait hier om waterpret en watersport: snorkelen, windsurfen, zeilen, kajakken, toeristische boottochtjes maken. Het alternatief: heerlijk luieren op zo’n zalig strand, op een ligbedje-met-parasol of zalig in de schaduw van de pijnbomen.

TIP:

Maak een boottocht langs de Kroatische kust en neem elk uitzicht in je op. Zoals: de paradijselijke sfeer van de 22 eilandjes van de Rovinj archipel. Havenstadjes van honderden jaren oud. De groene rotskust van het Limski fjord bij Vrsar. En natuurlijk de mooie Brijuni eilanden.