Utorak – Dinsdag

Wonderstadjes bekijken & lokale lekkernijen proeven

Leuke stadjes verkennen? Wij wijzen je de weg, inclusief de beste adresjes voor een lekker lome lunch.

Umag

Torens en tennis

Het eerste kuststadje voorbij de Sloveense grens. Mooi om te zien: de Venetiaanse klokkentoren, de vuurtoren en de duizend jaar oude stadswallen. Leuk om te doen: door de knusse straatjes kuieren. Houd je van tennis? In juli is Umag de thuisstad van de Croatia Open, een bekend ATP-toernooi.

Pula

Stad van de Romeinen

Pula! Oelala, wat een stad is dat. De grootste Istrische stad barst van de historische bezienswaardigheden. Dé blikvanger? De Romeinse arena, een van ’s werelds oudste amfitheaters. Wil je een kijkje nemen in het (vaak niet al te lange) leven van de gladiatoren? Koop een kaartje voor de avondshow en ervaar hoe het er hier vroeger aan toe ging!

Rovinj

Pastelkleurige huizen

Parel van een stadje met een autovrij centrum. Kun je lekker zigzaggen door eeuwenoude straatjes met pastelkleurige huisjes,charmante boetieks in verborgen steegjes en knusse restaurantjes. Stap binnen in een authentieke ‘konoba’ en laat je een lokale specialiteit voorschotelen. Daarna nog een drankje doen aan de waterkant?

Onze terrastip in Rovinj: de Mediterraneo Bar. Daar zit je ‘on the rocks’.

Poreč

Bruisende sfeer

Cultuur en gezelligheid? Poreč combineert het beste van twee werelden: historische highlights én een bruisend uitgaansleven. Het meest bekende pronkstuk van toen torent hoog uit boven de middeleeuwse stadswallen: de Eufrasiusbasiliek. Laat je camera maar klikken!

Novigrad

Romantische vissershaven

Dol op vis? Dan moet je in Novigrad zijn, een schattig vissersstadje op een schiereilandje. Wandel via de oude kern richting de haven. Daar wordt de dagelijkse vangst binnengebracht. Bewonder de bedrijvigheid op de kade en sla je slag met een visje of verse zeevruchten. Heerlijk voor op de barbecue op je camping.