Martedí - dinsdag

Door pittoreske

havenstadjes flaneren

Op dinsdag bezoek je een van die ansichtkaartplaatsjes rondom het Gardameer. De huizen zijn er geschilderd in citroen, sinaasappel en kaneel. In de haventjes heerst een prettige chaos. Niks leukers dan slenteren langs winkeltjes, pleintjes en terrassen. Trakteer de kinderen op een echte gelato!

Onze top 5

Peschiera del Garda

Ommuurd havenstadje vol Romeinse pracht en praal. Oergezellige plek: de Via Cordigero, de autovrije boulevard langs het water.

Sirmione

De parel van het Gardameer is alleen te bereiken via een eeuwenoude ophaalbrug. Of met de boot. Dit kasteelstadje ligt op een schiereiland.

Borghetto sul Mincio

Piepklein dorpje met een hoog knuffelgehalte. Kronkelstraatjes, watermolens, snoezige openluchtrestaurantjes met de keuken van La Mama. Echt Italië.

Lazise

Voor het volmaakte terrasje aan de waterkant. Vooral ’s avonds. Dan flonkeren er duizenden lichtjes en spiegelt de maan in het water. Sprookjesdecor!

Limone sul Garda

Aan de noordoostkant, met uitzicht op de Monte Baldo. Limone lijkt wel tegen de rotswand geplakt. Het gaat hier steil omhoog. Maar ‘beneden’ aan de boulevard is het aangenaam vlak.