Barcelona

Citytrippen tijdens je strandvakantie

Bruisende wijken. Cultuur en architectuur. Gaudí en Messi. Barcelona heeft alles wat je van een wereldstad verwacht. De perfecte daguitstap vanaf je camping aan de Costa Brava.

10 tips voor jouw dagje Barcelona

(klik op de locaties voor meer informatie)

10 tips voor jouw dagje Barcelona:

1. Sagrada Família

Tip: koop bij een toeristenkantoortje toegangstickets. Dan skip je de wachtrij en sta je in no-time ín de kerk der kerken. Beste bezoektijd: eind van de middag. Dan schijnt de lage zon door de gekleurde glas-in-loodraampjes en ontstaat er binnenin een betoverend lichtspektakel.

2. El Born

In deze oude wijk slenter je door knusse steegjes, langs boetiekjes en huisjes met minibalkons. Trek? Schuif aan in een pinxtosbar voor een drankje en wat pinxtos. Pinxtos zijn kleine hapjes, zoals bruscetta met vissalade of stokbrood met tortilla. Je pakt de hapjes zelf van de bar óf je bestelt ze. En je rekent per prikkertje af (ongeveer 2 euro).

3. Parc de la Ciutadella

Dit leuke stadspark is gratis! Met een vijver, fontein, levensgroot mammoetbeeld, een speeltuin, museum en zelfs een dierentuin. Voor het museum en de dierentuin betaal je wel entree. Doen in het park: huur een roeiboot of gezinsfiets en rust na jullie avontuur uit met een picknick in het gras. Dit park ligt naast de oude wijk El Born. Perfect om je bezoek aan deze twee plekken met elkaar te combineren! Het park gaat open om 10.00 uur.

4. Mercat de la Boquería &
Plaça Reial (bij La Rambla)

Slenter zeker eens over La Rambla, dé bruisende wandelpromenade van de stad vol kraampjes, winkels en straatartiesten. Maar verken ook de zijstraatjes: sla bij La Rambla 44 rechtsaf naar Carrer de Colom voor een drankje op Plaça Reial. En ontdek de overdekte foodmarket Boquería op La Rambla 91, met verse smoothies en versnaperingen waarvan je gaat watertanden.


En híer spot je de Arc de Triomf

Sla aan het eind van La Rambla rechtsaf bij Plaça de la Catalunya.

Dan loop je na 15 minuten tegen de Arc de Triomf van Barcelona aan!

5. Montjuïc

Ontdek de heuvel Montjuïc aan de rand van de stad. Het uitzicht hier blaast je omver. Bovenop de heuvel bewonder je het grote kasteel én het tuinpark met het Griekse theater ‘Teatre Grec’. Hoe je op de Montjuïc komt? Héél relaxed … met de kabelbaan vanaf Placa d’Espanya.

6. Camp Nou

De voetbaltempel waar Lionel Messi en Frenkie de Jong hun kunsten vertonen. Een wedstrijd van FC Barcelona bijwonen, tussen 99.000 uitzinnige fans, is een belevenis. Ook als de bal niet rolt is het stadion een bezoekje waard. Je kunt kiezen uit verschillende rondleidingen. Bewonder bijvoorbeeld het museum vol voetbalrelikwieën of waan je een Barca-speler tijdens een exclusieve Camp Nou Experience: zoek je plekje in de kleedkamer, wandel door de spelerstunnel en neem plaats in de dug-out!

7. Parc Güell

Een plek waar natuur en fantasie samenvloeien. Dit wonderlijke stadspark, ontsproten aan het brein van meesterarchitect Antoni Gaudí, ligt op een heuvel aan de rand van Barcelona. Je kijkt je ogen uit: gekke trappen en gebouwen, unieke mozaïekfiguren, uitbundige plantenpartijen en natuurlijk het grandioze uitzicht op de stad. Ook kinderen vinden het hier geweldig. Wie spot 'De Slangenbank' en 'De Salamander'?


Tip: Het grootste deel van het park kun je gratis bewonderen, maar voor het beroemdste stuk moet je een kaartje kopen. Het kan best druk zijn, dus bestel je toegangsticket vooraf online. Dan kun je zeker naar binnen, op een tijdstip dat je zelf kiest.

8. Rambla de Mar

Niet dé Ramblas, maar de Rambla de Mar. Oftewel: de Ramblas aan zee. Dit is een lange wandelpromenade over het water. Flaneren met de zeewind in je haren. Het uitzicht is grandioos: luxe cruiseschepen links, prachtige zeilboten rechts en aan het einde van de pier bots je op een groot winkelcentrum, een zeeaquarium en fijne restaurantjes.

9. Casa Milà

Een van de markantste gebouwen van de stad. Gaudí ontwierp dit wooncomplex met zijn golvende voorgevel begin vorige eeuw. Je kunt het ook van binnen bewonderen. Daar tref je onder meer het Gaudí museum, de mysterieuze walviskelder en het iconische dakterras met 360 ˚ uitzicht op Barcelona.

10. Tibidabo

Op het hoogste punt van de stad vind je het op één na oudste pretpark van Europa. Verwacht geen moderne rollercoasters, maar nostalgische attracties zoals de Giradabo (het reuzenrad), de Diavolo (de zweefmolen) en de Avió (het ouderwetse vliegtuig). De leukste manier om er te komen? De Tramvia Blau, een hoogbejaard trammetje dat puffend de berg opklimt. Halverwege stap je over op de Funicular, de klassieke tandradbaan die je 1000 hogerop meter bij de ingang afzet. Het uitzicht is

Hoe kom je in Barcelona?

Trein: via het boemeltreintje met uitzicht op zee. Vanaf veel kustplaatsen (Blanes, Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar) vertrekt de trein naar Barcelona. Uitstappen doe je in Estacio de Franca of het station Barcelona Sants.

Auto: Via de AP-7 vanuit het noordelijke Costa Brava, via de C-32 of de NII vanuit de badplaatsen aan de zuidzijde. Parkeertip: bij winkelcentrum Glòries net buiten het centrum betaal je max. 18 euro per 24 uur. Voordeliger dan parkeren hartje stad. Met de metro ben je 10 minuten op Placa de Catalunya.

Excursie: boek een georganiseerde tour naar Barcelona op je camping. Sommige campings rijden zelfs met hun eigen shuttlebusje naar de stad.